مقالات چوبی

درودگری چیست؟

درودگری چیست با مقالات چوبین هنر

مقدمه

با سلام دوستان خوب و عزیزم .بنده رضا کلاگر آستانی هستم و خیلی خوشحالم که یه بار دیگه با یه مقاله ی دوستانه ی دیگه در مورد صنایع چوب و آموزش های مرتبط از پایگاه دانش چوبین هنر در خدمت شما هستم.

معنی لغوی درودگری

خب اول با معنی لغوی ای که در لغت نامه ی دهخدا اومده آشنا بشیم تا بعد بریم سراغ توضیحات خودمون.

در لغت: درودگر. [ دُ گ َ ] (ص مرکب ) نجار، و این مأخوذ از درودن است که چوب و زراعت قطع کردن باشد. (غیاث ) (آنندراج ). درودکار. (ناظم الاطباء). درگر. کسی که اسباب و آلاتی از چوب می سازد و به عربی نجار گویند.

خب تا اینجا متوجه شدیم که درودگر یک کلمه ی اصیل ایرانیه و مترادف عربی اون برابر است با نجار.

خب حالا درودگری دقیقا چیه؟

درودگری چیست؟

درودگری، در واقع به معنای کلی به همه ی مهارت های شاخه ی صنایع چوبی اطلاق می شود و جالب است بدانیم که تا همین 40 الی 50 سال قبل به همه ی نجارها، منبت کارها، معرق کارها و هر کسی که که با چوب سروکار داشته اند و مهارت های درودگری کسب می کردند، درودگر می گفتند. یعنی اگه شما با چند تا تیکه چوب، یه لانه ی پرنده هم می ساختین و در این راه مهارت لازم را کسب می کردین، نام و اعتبار درودگر را با خودتان یدک می کشیدید. ولی انصافا از این مورد هم نباید گذشت که کار حرفه ای درست کردن بدون ابزار، خیلی هنر و دقت و مهارت می خواد واسه همینه که می گیم:

نجارم، نجارهای قدیم.
شناخت انواع چوب با مقالات چوبین هنر
مواد اولیه ی درودگری

مواد اولیه درودگری

خب، با دونستن مطالب بالا باید به این نکته توجه کنیم که مواد اولیه ی اساسی که هر درودگری به آن نیاز داره چوب یا الوار چوبی هست. و در سال های اخیر هم موادی مثل ام دی اف، لترون، نئوپان و فینگر و امثال اینها به مواد اولیه ی درودگری اضافه شده است.زیر

زیر شاخه های درودگری

ولی امروزه به واسطه پیشرفت علم و تکنولوژی و ابزارهای نجاری، درودگری به بخش های تخصصی دیگری تبدیل شده است که بعضی از این رشته ها، به شرح زیر می باشد:

  • نجاری
  • خراطی
  • معرق کاری
  • مشبک کاری
  • پیکره تراشی
  • میز و صندلی سازی
  • مبل سازی
  • نقاشی چوب
  • پالت سازی
  • کابینت سازی
  • منب کاری
  • مدل سازی
  • و بسیاری شاحه های دیگر

هر کدام از این رشته هایی که به صورت تیتر وار ذکر کردم، طی همین 50 سال گذشته، چنان پیشرفت فوق العاده ای کرده اند که می توان از آنها به عنوان یک زیر شاخه ی کاملا جدا در صنایع چوب به همراه زیردسته های مختلف نام برد.

ابزارهای اولیه ی درودگری

از جمله ابرارهای اولیه ی درودگری که در تمام زیر شاخه های آن مشترک است عبارتند از اره فلکه، رنده ی برقی و دستی، اره های میزی و دستی ودریل دستی و برقی، پیچ گوشتی دستی و برقی و چکش و خیلی دیگه از ابزار های ریز و درشت دیگه. البته ابزارها خیلی زیادن و برای هر رشته ای نیاز به یک سری ابزارهای خاص و تخصصی و یکسری ابزارهای عمومی داریم.

به عنوان مثال: رشته ی خراطی نیاز به دستگاه خراطی و مغارهای مختلف به عنوان ابزارهای تخصصی داره و اره فلکه و اره میزی را هم به عنوان عمومی نیاز داره.

انشالله در مقاله های بعدی، تک تک آنها را باز خواهیم کرد و به توضیح مفصّل آنها خواهیم پرداخت.

به پایان یکی دیگر از مقاله های چوبین هنر آمده ایم و امیدوارم توانسته باشیم، بخش کوچکی به دانسته های شما بی افزاییم و آنها را پربارتر کنیم و به زبان خودمان یعنی نجاری، میخ ریزی بر میخ های شما بیافزاییم.

خلاصه و نتیجه گیری

دوستان گلم، به پایان این مطلب رسیدیم، و در این مقاله در مورد درودگری چیست صحبت کردیم و شاخه ها و زیر شاخه های درودگری را شناختیم و در نهایت به ذکر چند مورد از معروف ترین زیر شاخه های صنایع چوب و درودگری پرداختیم. در صورتی که سوال، نظر، پیشنهاد و یا انتقادی داشتید، زیر این پست در بخش نظرات بیان کنید. در نزدیکترین زمان بررسی می کنیم و در صورت نیاز به شما عزیزان پاسخ خواهیم داد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *